Artisan Stucco Mortars

Puur en prachtig kalkstucwerk

Artisan Stucco Mortars levert hoge kwaliteit materialen voor het vervaardigen van traditioneel kalkstucwerk. Artisan Stucco kalkmortels worden gemaakt van de beste materialen die de natuur te bieden heeft en bevatten en behoeven geen kunstmatige toevoegingen.

De combinatie van puur wit kalkdeeg, het witste marmerpoeder en marmerzand en zorgvuldig gekozen minerale pigmenten bieden een breed scala van afwerkingen met unieke diepte en briljante kleuren.

Kalkdeeg mortels zijn al eeuwen in gebruik als basis voor pleisterwerk en metselwerk. Artisan Stucco Kalkdeeg, marmerzand en natuurlijke pigmenten maakt het mogelijk om te genieten van dezelfde sierpleisters die eeuwen geleden werden gebruikt in de paleizen en tempels van de klassieke wereld.

Door gebruik te maken van dezelfde ingrediënten, recepten en werkwijze als de ambachtslieden van weleer verschilt uw pleisterwerk in niets behalve leeftijd van dat in de Sixtijnse kapel, de Romeinse villa’s van Pompeii of de paleizen van Alhambra.

sgraffito_pinkflower

Toepassingen van kalkmortels

Artisan Stucco Original Lime Putty kalkdeeg, gecombineerd met verschillende soorten zand en mineralen, kan worden gebruikt voor een grote verscheidenheid aan gehydrateerde kalkmortels voor verschillende toepassingen.

Hoewel kalkmortels bekend staan om hun schoonheid als sierpleister zijn ze ook zeer geschikt als substraatmortel (raapwerk) en voor gebruik in restauratieprojecten van historische gebouwen. Kalkmortels bieden ook voordelen bij metsel- en voegwerk.

Een aantal van de voordelen op een rij

  • Beschikbaar in een groot aantal minerale kleuren en tinten
  • Prachtige uitstraling, natuurlijk en geschikt voor ecologische bouwprojecten
  • Elastisch, waterafstotend, bijzonder sterk en duurzaam
  • Natuurlijke capillaire werking zorgt voor afvoer van vocht en zouten in de muur
  • Natuurlijke schimmelwerende eigenschappen door hoge alkaliniteit van het materiaal
  • Natuurlijke minerale ingrediënten zonder additieven