Duurzaam ontwikkelen in Tanzania

Buiten de ondersteuning die wij verschaffen aan hand to hand child help zijn wij ook betrokken bij een project van village-inc in Tanzania. Waarmee we de mogelijkheden bekijken voor het bouwen van duurzame en voordelige woningen. Later zal dit concept wellicht uitgebreid worden naar andere omringende landen. In veel landen in Afrika worden al huizen gebouwd volgens het “Nubian vault” ontwerp. Een huis wat bijna volledig uit met kalk gestabiliseerde leemstenen is gebouwd en waar het dak in bogen gemetseld wordt. De woningen zijn comfortabel om in te wonen en zijn co2 neutraal. In dit ontwerp is er ook geen hout of metaal nodig.

Samen met een internationaal team gaat groene bouwmaterialen ter plaatse bekijken hoe met de lokale bevolking en lokale bronnen gewerkt kan worden aan een plan om betaalbare woningen te bouwen bereikbaar voor een groter deel van de mensen dan het bouwen met cement en golfplaten.

Eind oktober vertrekt Thomas Pijnenborgh om een rondreis te maken door de regio, om onderzoek te doen en het plan verder uit te werken. We zullen via de nieuwsbrief jullie op de hoogte brengen van de ontwikkelingen.

Er warmpjes bijzitten met de accumulerende kachel open dagen 19 en 20 september

2 x keer per jaar organiseren wij via WARM in Nederland open dagen zodat mensen kennis kunnen maken met het efficient en aangenaam verwarmen van hun woning met een warmte accumulerende kachel. Het is mogelijk een model te laten ontwerpen wat past bij de uitstraling en warmtebehoefte van uw woning. Er zijn diverse opties mogelijk, zoals een verwarmde bank of een ingebouwde oven.

Ook het toepassen van intelligente warmtewisselaar systemen zoals Toby Haffner behoren tot de mogelijkheden. Laat u verrassen door de moderne toepassingen van deze eeuwenoude manier van verwarmen.

De Open dagen staan gepland voor vrijdag 19 en zaterdag 20 september 2014. Om uw in te schrijven kunt op deze link klikken en uw gegevens invullen. We kunnen dan rekening houden met uw bezoek.

Kalkstuc workshop 19 september 2014, met stucadore Raquel Rodriguez

Deze dag staat in het teken van de veelzijdigheid van kalk. Tijdens de workshop leer je het proces van het bereiden en het aanbrengen van traditionele kalkpleisters. Deze techniek stamt uit de tijd van de Romeinen, maakt momenteel een revival door en levert een bijzonder degelijk en mooi eindresultaat op. Traditioneel kalk pleisterwerk is bestand tegen sterk wisselende omstandigheden zoals vocht, hitte, krimp en zetting en heeft belangrijke ecologische voordelen

Artisan%20stucco%20kalkdeeg%20putkalk_wo 19 September, Artisan Stucco Workshop met Raquel Rodriguez

ENGLISH: During this workshop you will learn the exact process of preparation and application of traditional lime mortars. A technical heritage from the Roman period, these plasters have proven to be a remarkably lasting material, with a strong resistance to changing conditions like moist and heat and with very significant ecological properties

Wanneer; Vrijdag 25 Juli 2014 from 09:00 to 16:00.

Geschikt voor handwerkers, stucadoors en zelfbouwers.

Aanmelden kan via deze link

Groenebouwmaterialen

Wij vertellen u graag meer over alle mooie natuurlijke producten die wij u kunnen leveren. Ook kunt u contact opnemen voor bijpassend advies, bouwbegeleiding, en diverse workshops op het gebied van leem, kalk, hennepbeton, leemkachels, hout gestookte (rocket stove) fornuizen en nog veel meer.

Tel:           +31 (0)416 53 19 02

e-mail:      info@groenebouwmaterialen.nl

handtohandchildhelp.jpg?t=1401300865 Naast dat wij natuurlijk al maatschappelijk verantwoord ondernemen ondersteunen wij ook het sociale goede doel Hand to hand child help!