Ecofyt Zelfbouw Helofytenfilters

Ecofyt Helofytenfilters

Inleiding
Het moge duidelijk zijn: helofytenfilters zijn onze producten (in alle mogelijke variaties)
en afvalwaterzuivering en preventie van vervuiling zijn onze doelen.

Wat betreft het daadwerkelijk aanleggen werken we door heel Nederland.
Voor adviezen, ontwerpen en begeleiding werken we over de hele wereld. We hebben ontwerpen gemaakt voor projecten in België, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, tot en met Indonesië, Nieuw Zeeland en Chili. Het betrof zowel particuliere als bedrijfsmatige situaties.

Het lange, smalle filter bij Natuurmonumenten laat zien hoe gemakkelijk het helofytenfilter zich laat inpassen in een tuinontwerp. Foto: Ecofyt, ©1999En wat hebben we U te bieden?
Wat we u dus in de eerste plaats kunnen aanbieden is onze kennis. Zo komt u tot een helofytenfilter dat precies is afgestemd op uw situatie.
Dit kan op volledige “Turn key”-basis of door zelfbouw, met alle tussenliggende variaties.
U zou (aan de hand van het door ons gemaakte ontwerp) zelf aan de slag kunnen gaan, maar bepaalde onderdelen die voor u te moeilijk zijn, weer aan ons kunnen uitbesteden.
Wij kunnen alle benodigde materialen bij u afleveren, afijn, u ziet, de mogelijkheden zijn (bijna) onbeperkt.
Ook kunnen we in het voortraject het nodige voor u doen.
Onze totale productenlijst is hiermee als volgt:

In vogelvlucht: een beeld van de aanleg van het filter van een visvoederfabriek in Osorno, Chili, Zuid-Amerika. Foto: Nutreco, ©2001    ° Advies op het gebied van (natuurlijke) afvalwaterbehandeling
° Rapportage met betrekking tot de bestaande situatie
° Onderbouwende rapporten ten behoeve van vergunningen
° Berekeningen met betrekking tot de benodigde materialen
° Adviseren en leveren van de te gebruiken materialen
° Het maken van materiaal- en urenstaten
° ontwerptekeningen
° (ondersteunend) bouwmanagement
° ondersteuning tijdens de uitvoering
° Uitvoering
° Onderhoud en nazorg
° Rapporten met betrekking tot onderhoud en nazorg
° Wateranalyses
° Zeefanalyses

We hebben, speciaal voor het avontuurlijke bouwproject Oosterwold (maar het is uiteraard ook elders toepasbaar) drie standaardpakketten samengesteld:

voor 2-3 of 4-5 personen en er is zelfs een pakket dat gebaseerd is op twee huishoudens die samen één filter willen bouwen: 6-8 personen in 2 huizen.

We noemen die pakketten 3P, 5P en 8P.

Zo’n pakket bestaat uit alle benodigde materialen voor het zogeheten ‘verticaal doorstroomd helofytenfilter’.

De prijzen die we hieronder noemen zijn inclusief BTW en het transport naar uw perceel.

Verder bevat het pakket een uitgebreide handleiding voor de bouw. Hierin staat niet alleen beschreven hoe u het moet maken, het vertelt u ook hoe (en waarom) een helofytenfilter werkt. Tevens zit er een uitgebreide stukslijst bij, gerangschikt per leverancier (zodat u snel per leverancier kunt controleren of alles klopt). En een stukslijst per facet van de bouwfase (zodat u precies weet welk onderdeel waar hoort).

Vanzelfsprekend bevat het pakket ook gedetailleerde bouwtekeningen voor uw systeem.

Tenslotte zit er ook nog een handleiding voor het gebruik van een helofytenfilter bij, inclusief tips over wat wel te gebruiken en wat niet. (Die laatste lijst is héél beperkt, een helofytenfilter is ook geheel geschikt voor heel gewone mensen :-), wij verlangen geen vreemde dingen van u!)

Als laatste treft u in de handleiding ook nog alle informatie over het jaarlijks onderhoud van het hele zuiveringssysteem. Dat kunt u zelf doen maar u kunt het ook uitbesteden aan ons, dan krijgt u na afloop ook een overzichtelijk rapport over de staat van alle facetten, tips, etc.

Kijkt u verder op onze website wat er nog meer bij komt kijken?

En veel van de vragen die u heeft zullen wellicht beantwoord worden in onze FAQ Het helofytenfilterpakket van ECOFYT-GroeneBouwmaterialen V1