Hempcrete / Hennep beton

Hennep kent geen gelijke als natuurlijk bouwproduct. Hennep is een van de snelst groeiende gewassen en zuivert de lucht door grote hoeveelheden CO2 om te zetten tijdens de groei. De grondstof Hennep is een veelzijdig en vernieuwbaar gewas. Hennep groeit tot bijna 4 meter hoogte in 100 tot 120 dagen en groeit op alle types grond. Onkruid krijgt zo geen kans en onkruidbestrijding is dus niet nodig.

Met Hennep producten wordt dus al CO2 bespaart vóór het als isolatie materiaal wordt ingezet!

Hennep als bouwmateriaal heeft dus een positieve Co2 inhoud. Hennep beton kan ervoor zorgen dat de co2 voetafdruk van je gebouw zelfs negatief wordt! Door het gebruik van hennepstro, water en kalk onstaat een mix die excellente warmte en akoustische eigenschappen heeft. Het buffert temperatuur en luchtvochtigheid, voorkomt schimmelgroei en maakt van je gebouw een comfortabele, gezonde omgeving. Het is vuur en ongedierte resistent, licht qua gewicht en vormt een harde muur die dampopen is om te hoge luchtvochtigheid en condensatie te voorkomen.  Een waarlijk wonderbaarlijk product !

hessler-natuurlijke-kalk-pleisters.jpg?tToepassingen; mortels voor het egaliseren van vloeren, vullen van houten vloeren en HSB wanden. Voor het aanmaken van isolerende hennep beton en isolerende hennep pleisters.