International day of happiness & Open dagen bij Groenebouwmaterialen!

We hebben de eerste warme dagen alweer mogen verwelkomen en de lente staat weer voor de deur, al laat deze nog wel heel even op zich wachten.

International day of happiness & Open dagen bij Groenebouwmaterialen!

Verder met zonnige nieuwtjes, want branche vereniging WARM in Nederland organiseert van 20 tot 23 Maart open dagen voor Warmte accumulerende kachels. Dit ter ere van de International day of happiness. 20 maart a.s. is door de VN uitgeroepen tot Internationale dag van het Geluk, de dag van Evenwicht en Balans, International Happiness day. Die dag is door de VN gekozen dankzij de inspanningen van het land Bhutan, het land van Het Bruto Nationaal Geluk. Op de 20e maart staat de zon recht boven de evenaar en zijn dag en nacht overal op aarde even lang. Een mooie tijd om aandacht te geven aan zon- en houtwarmte in balans, en evenwichtige warmte van een bijzonder type houtkachels. Op deze dagen kunt u ons bezoeken voor meer informatie over massakachels. We hebben een mooie grundoven en een ronde leemkachel ter demonstratie.

Op 30 Maart 2012 organiseren wij bij Groene Bouwmaterialen een open dag. Vanaf 11:00 tot 14:00 bent u van harte welkom om kennis te maken met ons en onze producten. U krijgt een rondleiding door ons atelier en wij beantwoorden graag uw vragen omtrend Groen en Gezond (ver) bouwen.

Lente

Het voorjaar betekent ook dat u weer buitenshuis aan de slag kunt, in en rond uw tuin. Een mooi hekwerk of vlechtwerk van kastanjehout zorgt voor een zichtbaar mooi omheinde tuin. De vroege lente is zeker ook een mooi moment voor het aanleggen van een ecologisch groendak. Groenebouwmaterialen levert naast alle materialen voor uw groendak ook ontwerp en advies. Ook voor de aanleg van uw groendak hebben wij een team voor u klaarstaan.

Toffe Campers met toffe bouwmaterialen

De lente is ook een mooie tijd om eens een trip te maken. Een tijdje geleden kregen we het verzoek om Doscha schapenwol te leveren voor een heel leuk initiatief. De mannen van toffecamper.nl hebben met dit mooie natuurlijke isolatiemateriaal hun campers geïsoleerd. Dit is ze zo goed bevallen dat ze ook andere toffe campers met schapenwol gaan isoleren. Heerlijk op reis met een zacht schapenvachtje om je heen lijkt ons in ieder geval zeer tof!

Btw verlaging op uitvoerend werk

Nog meer tof nieuws want er is een BTW verlaging op uitvoerend werk. Naast de bestaande 6% BTW regeling op schilder en stucwerk en de arbeid op na-isolatie is nu tijdelijk ook de BTW verlaagd op alle uitvoerend werk. Groenebouwmaterialen beschikt over een breed netwerk en jaren lange ervaring en regelt graag uw groene renovatie. Onze specialiteiten zijn leemstuc, kalkstuc, tadelact en wandverwarming. Maar ook na-isolatie, verbouwingen en in onze regio eventueel zelfs tuinwerk voeren wij al dan niet in samenwerking met een van onze partners graag voor u uit.

Workshops

Wij organiseren de komende maanden ook weer een aantal leuke en leerzame workshop. Hieronder een overzicht van onze geplande workshops:

26 April Leemfinish workshop

Deze workshop is bedoeld voor mensen die de leem workshop hebben gevolgd of mensen die al ervaring hebben met stucwerk.

17 Mei 2013, Wandverwarming workshop voor de zelfbouwer

Deze workshop is bedoelt voor zelfbouwers die aan de slag willen met wandverwarming

31 Mei 2013, Hempcrete, hennepbeton workshop

Deze workshop is bedoelt voor zelfbouwers en professionals, maar ook minder ervaren mensen kunnen deelnemen.

14 Juni 2013, Leem / Stampleem workshop

Deze workshop is bedoelt voor zelfbouwers en professionals

28 & 29 Juni 2013, Tadelact workshop

Deze workshop is bedoelt voor zelfbouwers en professionals

Groenebouwmaterialen

Wij vertellen u graag meer over alle mooie natuurlijke producten die wij verkopen. Ook kunt u contact opnemen voor bijpassend advies, bouwbegeleiding, en diverse workshops op het gebied van leem, hennepbeton, leemkachels en houtgestookte (rocket) fornuizen.

Tel:           +31 (0)416 53 19 02

e-mail:      info@groenebouwmaterialen.nl

Kvk nr:  17 16 33 56