Neptutherm

 

Neptutherm is het nieuwe innovatieve natuurlijke isolatie materiaal uit de middellandse zee! Vervaardigd uit afgestorven zee algen slierten welke op het strand aanspoelen. Te gebruiken als opvul of inblaas isolatie voor vloeren, wanden en plafonds. Tevens geschikt om te mengen met leem en kalk vergelijkbaar met leichtlehm en hempcrete.

Neptutherm heeft het laagste energie verbruik tijdens de productie van alle bekende isolatie materialen! Neptutherm is 100% natuur zuiver, er zijn geen toeslagstoffen aan het materiaal toegevoegd. Bovendien is de vezel stabiel, ongvoelig voor schimmel, van nature onbrandbaar en vrij van vluchtige verbindingen. Met Neptutherm kunt u dus gezond en veilig uw woning isoleren. Ook voor de verwerker is Neptutherm volkomen veilig en irriteert het de huid en luchtwegen niet. Neptutherm is extreem damp open en vocht regulerend en kan als een van de weinige isolatie materialen veilig zonder damp remmende folies verwerkt worden! De zomer koelende waarde van Nepthutherm is ongekend hoog: 2.502 kJ/(kg*K)

Leemworkshop 18 juli 2014 door Thomas Pijnenborgh

Deze dag staat in het teken van de veelzijdigheid van leem. We bespreken de bijzondere eigenschappen van leem en laten zien wat er allemaal mogelijk is met leem als bouw en als afwerk materiaal.

Het wordt een hele praktische dag waarin u zelf met leem aan de slag gaat en met uw eigen zintuigen de veelzijdigheid van leem zult ervaren. Tijdens de dag is er voldoende gelegenheid om antwoord te krijgen op al uw leem gerelateerde vragen.

Thomas Pijnenborgh is een all round vakman met uitzonderlijk veel kennis en ervaring op het gebied van natuurlijke bouwtechnieken. Vanuit onze thuisbasis in Heusden organiseert en leidt hij deze leem workshop.

Geschikt voor stucadoors en zelfbouwers.

Aanmelden kan via deze link

Kerakoll Zomeractie

Duurzaamheid en gezondheid zijn steeds belangrijker in de bouw. Vooral in de afbouw wordt er steeds meer gevraagd om ecologische afwerkingen. Maar ook steeds meer stucadoors en tegelzetters raken zelf uitgekeken op de synthetische producten en (her)ontdekken de prettige verwerkbaarheid en de schoonheid van natuurlijke materialen.

Wij bieden een ruime selectie duurzame en natuurlijke stucmaterialen aan op basis van kalk en puzzolaan. Ook voegmiddelen, dekvloeren, natuurlijke voorstrijk en impregneermiddelen behoren tot ons steeds uitbreidende assortiment.

Buiten de al erg aantrekkelijke prijzen bieden we in de maand juli en augustus 5% extra korting aan op de Kerakoll Biocalce, Rasobuild en Sanabuild producten!

Artisan%20stucco%20kalkdeeg%20putkalk_wo Tierrafono%20tadelact%20stuc%20gereedsch

 

Groenebouwmaterialen

Wij vertellen u graag meer over alle mooie natuurlijke producten die wij u kunnen leveren. Ook kunt u contact opnemen voor bijpassend advies, bouwbegeleiding, en diverse workshops op het gebied van leem, kalk, hennepbeton, leemkachels, hout gestookte (rocket stove) fornuizen en nog veel meer.

Tel:           +31 (0)416 53 19 02

e-mail:      info@groenebouwmaterialen.nl

handtohandchildhelp.jpg?t=1401300865 Naast dat wij natuurlijk al maatschappelijk verantwoord ondernemen ondersteunen wij ook het sociale goede doel Hand to hand child help!

 

Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen? Afmelden nieuwsbrief
© 2008 – 2014 Groenebouwmaterialen | typefouten en prijswijzigingen voorbehouden