Nieuwe wandverwarming website

Nieuwe wandverwarming website

De nieuwe website van wandverwarming.nl is online!. Met een fris nieuw uiterlijk en up-to-date informatie folders en ondersteuning. Heel helder en duidelijk wordt uitgelegd hoe wandverwarming werkt en hoe het toegepast kan worden. De komende tijd zal ook een deel van de ondertussen al meer dan 350 Nederlandse referentieprojecten worden toegevoegd. Sommigen daarvan kunt u zelfs bezoeken zodat u zelf kunt ervaren hoe comfortabel wandverwarming is.

De voordelen van wandverwarming

Wandverwarming biedt diverse voordelen ten op zichte van conventionele radiatoren en vloerverwarming.

Heizkörper erwärmen die Raumluft (Konvektion).Wandverwarming geeft de warmte gelijkmatig als stralingswarmte af. Deze warmte word door het menselijk lichaam als bijzonder behaaglijk en comfortabel ervaren. De binnenlucht blijft vrij van wervelingen en tocht en behoud zijn natuurlijke luchtvochtigheid

Radiatoren daarentegen verwarmen de lucht. De lucht circuleert , daarmee worden kleine deeltjes waaronder fijnstof en huisstofmijt verspreid. De opstijgende lucht zorgt voor een warm hoofd en koude voeten.

.De behaaglijkheid van een ruimte hangt naast de lucht-temperatuur vooral van de temperatuur van de wandvlakken af. (koude / warmte straling) Met wandverwarming kan volstaan worden met een lagere ruimte-(lucht)-temperatuur, zelfs in vergelijkking tot vloerverwarming, zonder de behaaglijkheid te beïnvloeden. 3°C minder ruimte-(lucht)-temperatuur betekent al circa 18% besparing op de stookkosten!

Pioniers

WEM uit Koblenz bracht eind jaren negentig dit nieuwe hoogwaardig verwarmingssysteem op de Duitse markt. Het WEM wand verwarmingssysteem. In combinatie met leem en kalk de meest doordachte en comfortabele manier om een (woon)ruimte te verwarmen. Sindsdien zijn in heel Europa enkele duizenden woningen, bedrijven en horeca projecten met het systeem gerealiseerd.

Groene bouwmaterialen is importeur van het WEM systeem. Via ons uitgebreide netwerk van dealers en verwerkers kunnen wij in alle delen van het land het leveren van de materialen, het plaatsen en het afwerken daarvan verzorgen. Voor meer informatie of een berekening op maat neem contact met ons op

Masterclass bij de HKU in Utrecht

Middels een uitnodiging van een van onze klanten, waar we recentelijk de laatste hand hebben gelegd aan biokalk en ecogips pleisterwerk, kwamen we enkele weken geleden voor het lesbord te staan. We gaven een presentatie en masterclass voor de 2de jaars studenten van de Intereurarchitectuur opleiding aan de HKU in Utrecht. Thomas Pijnenborgh en Koert Weber hebben 3 uur lang hun uitzonderlijke kennis over deze materialen en de toepassing daarvan mogen delen met de studenten. De nieuwe generatie studenten heeft duidelijk een open houding, zij stelden goede vragen, sommigen bleven zelfs na afloop vragen stellen en dieper op de stof ingaan. We werden uitgebreid bedankt en we konden constateren dat de nieuwe generatie in de startblokken staat om met deze bio based, innovatieve 21 eeuwwse materialen aan de slag te gaan!

Werk aan de winkel

Hoe je het ook wendt of keert, er staat ons een enorme klus te wachten om de lokale en de wereldeconomie weer in evenwicht, circulair, groen en gezond te krijgen. Wij doen als klein bedrijf hiervoor ons uiterste beste en helpen graag iedereen verder met het realiseren van gezonde en duurzame woningen en gebouwen.

Groenebouwmaterialen

Wij vertellen u graag meer over alle mooie natuurlijke producten die wij u kunnen leveren. Ook kunt u contact opnemen voor bijpassend advies, bouwbegeleiding, en diverse workshops op het gebied van leem, kalk, hennepbeton, leemkachels, hout gestookte (rocket stove) fornuizen en nog veel meer.

Tel:           +31 (0)416 53 19 02

e-mail:      info@groenebouwmaterialen.nl

handtohandchildhelp.jpg?t=1401300865 Naast dat wij natuurlijk al maatschappelijk verantwoord ondernemen ondersteunen wij ook het sociale goede doel Hand to hand child help!

Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen? Afmelden nieuwsbrief
© 2008 – 2014 Groenebouwmaterialen | typefouten en prijswijzigingen voorbehouden

Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen? Afmelden nieuwsbrief
© 2008 – 2015 Groenebouwmaterialen | typefouten en prijswijzigingen voorbehouden