Schapenwol als isolatie

Schapenwol is het meest optimale isolatie materiaal. Uitstekende isolatie en wamte accumulatie in alle seizoenen, dampopen én vocht regulerend. Daarnaast heeft schapenwol uitstekende akoestische eigenschappen en is schapenwol brandwerend, zelfdovend, neutralseert schadelijke gassen en geuren en is bijzonder prettig in de verwerking. Schapenwol heeft de unieke eigenschap dat het zelfs isoleert wanneer het vochtig is. Een schaap blijft dus in regen, weer en wind toch lekker warm. Schapenwol isolatie is daarmee de meest comfortabele manier om uw woning ecologisch en duurzaam te isoleren. Op een 100% natuurlijke manier!

Doscha RP en Doscha Vilt schapenwol isolatie bestaat voor 100% uit de technisch hoogwaardige dierlijke vezel keratine* De hoge kwaliteit van de gebruikte schapenwol zorgt dat Doscha schapenwol luchtzuiverende eigenschappen heeft. Doscha schapenwol isolatie is met een ecologisch middel behandelt tegen ongedierte, bevat geen chemische bindmiddelen, brandvertragers of andere toevoegingen. Keratine is een vernieuwbare, bio-ecologische en secundaire grondstof en daarmee bijzonder milieuvriendelijk.

Doscha DB schapenwol isolatie bestaat voor 97% uit schapenwol en voor 3% uit Bico smeltvezels. Er zijn geen boraat of soda zout aan de wol toegevoegd*!

Black mountain schapenwol isolatie bestaat voor 95% uit schapenwol (keratine) en 5% uit smeltvezels en soda. Deze schapenwol komt van schapen uit de zwarte bergen in Wales. De stuggere wol is minder geschikt voor het maken van kleding maar wel voor het maken van isolatie. Black mountain schapenwol isolatie is zo scherp geprijsd dat schapenwol isolatie nu voor iedereen binnen handbereik ligt!

*Alleen de Doscha wol kan met garantie van de fabrikant zelfs in dampdichte constructies worden verwerkt, denk aan daken met dakleer, boten, oldtimers en campers!