Workshops

In de komende maand organiseren wij weer een aantal leerzame en leuke workshops. Op 22 maart is er voor verwerkers, kunstenaars een demonstratie van Zadtatech uit zwitserland met hun 3d strostuc

22 april 2015 – Zadtatech 3D plaster demonstratie

home-05.jpg

Speciaal voor verwerkers;  Het bedrijf Zadtatech uit Zwitserland heeft een innovatief materiaal ontwikkeld geproduceerd van stro, compleet natuurlijk en milieuvriendelijk. Het opent nieuwe mogelijkheden voor meubel, product design, constructie en andere toepassingen. Aanmelden via e-mail

Woensdag 22 april is Zadtatech bij ons aanwezig om een demonstratie te geven van hun 3d pleister.

1 mei Workshop – Maak je eigen kruk

Georganiseerd in samenwerking met Living Woods.

Op een mooie locatie in Heusden leer je de oude technieken van het houtbewerkingsvak en maak je tijdens deze inspirerende dag je eigen kruk van vers hout. Yonatan Carmel (Engels sprekend), timmerman bij Piet Hein Eek, is je workshopleider. Kosten E 105,- incl. vegetarische lunch. Aanmelden

15 mei Workshop – Het belang van damp-open vulmiddelen, kit, lijm en verf

Georganiseerd in samenwerking met Pieternel Peltenburg en Guram Kochi

Graag nodigen we je uit voor een workshop waarin wij een nieuw systeem van schilderen introduceren, dat gezond is en echt duurzaam. Houtrot en bladders zijn verleden tijd. Kosten E 25,- incl. vegetarische lunch. Aanmelden

Thermo hennep = Thermo natur

Al jaren een betrouwbaar, milieuvriendelijk en voordelig natuurlijk isolatiemateriaal; de thermo hennep gaat van naam veranderen. Vanaf volgende maand zal deze lijn verder gaan onder Thermo natur. Behalve de vertrouwde Hennep plus en combi jute gaan we ook de Jute Duo aanbieden. Een plaat met hoofdzakelijk Jute vezels met een aantrekkelijke prijs en nagenoeg dezelfde eigenschappen als de andere hennep platen.

Oude zak

Misschien is het sommige mensen opgevallen dat de Thermo hennep premium lijn afgelopen jaar vervangen is door de Thermo hennep combi jute. Een product met dezelfde eigenschappen met als extra toevoeging een gerecyclede jutevezel. Deze vezel is afkomstig van chocolade fabrikant Ritter sport die hiermee onder het mom “Geef een oude zak een tweede leven” een mooie oplossing heeft gevonden voor het overschot aan zakken.

Nieuwe producten in het assortiment

We hebben weer enkele mooie nieuwe producten aan ons assortiment toe mogen voegen. Om het leven voor mens en natuur weer een stukje aangenamer te maken.

1tofix and 1tofill

1tofix and 1tofill. 1toFILL is een dampdoorlatend eencomponent reparatiemiddel op waterbasis, dat bij de traditionele bouwmaterialen zoals hout, beton, mortel, stukwerk, ijzer, aluminium en glas gebruikt kan worden,  als middelfijne plamuur, vulmiddel, lijm, grondverf, stopverf en beglazingskit.

Dankzij een unieke combinatie van eigenschappen veroorzaakt 1toFILL geen vochtophoping, in tegenstelling tot bijna alle andere houtvulmiddelen. Daardoor is de kans op verfafbladdering en houtrot bij gebruik van 1toFILL nihil en is 1toFILL ideaal voor het herstel van verrot houtwerk.

1toFILL vult gaten van iedere grootte op in maximaal twee keer en is spijker- en schroefvast. Kan gezaagd en met het mes gesneden worden en is prima schuurbaar. Het is overschilderbaar met alle soorten verf.

Bohus coatings Natunol en Stockholmer teer

Natunol is nieuw op natuurlijke olien en houtteer gebasseerd impregneermiddel voor buiten die extra diep doordringt in het hout en daardoor zorgt dat uw hout buiten een langer leven heeft. Naast dit innovatieve product biedt Bohus uit Zweden ook een natuurzuivere stockholmer teer en een mild gebrande stockholmer teer aan.

Groenebouwmaterialen

Wij vertellen u graag meer over alle mooie natuurlijke producten die wij u kunnen leveren. Ook kunt u contact opnemen voor bijpassend advies, bouwbegeleiding, en diverse workshops op het gebied van leem, kalk, hennepbeton, leemkachels, hout gestookte (rocket stove) fornuizen en nog veel meer.

Tel:           +31 (0)416 53 19 02

e-mail:      info@groenebouwmaterialen.nl

Naast dat wij natuurlijk al maatschappelijk verantwoord ondernemen ondersteunen wij ook het sociale goede doel Hand to hand child help!

Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen? Afmelden nieuwsbrief

© 2008 – 2015 Groenebouwmaterialen | typefouten en prijswijzigingen voorbehouden

 

Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen? Afmelden nieuwsbrief
© 2008 – 2015 Groenebouwmaterialen | typefouten en prijswijzigingen voorbehouden